Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

5000 π.Χ.


  Μια στιγμή που σε έκανε να χαμογελάσεις λένε τα κορίτσια στο Scrapbookers in Greece....ωραία ιδέα!! Να ξεφύγω λιγάκι και από τα ίδια και τα ίδια. Ανάμεσα σε δυό-τρείς επιλογές που είχα πρόχειρες στα άλμπουμ των αναμνήσεων επέλεξα την εκδρομή που κάναμε με το Λουκά στην Καστοριά πριν απο 4 χρόνια. Εκέι λοιπόν και λίγο έξω απο την πόλη ανακαλύψαμε τυχαία την αναπαράσταση ενός νεολιθικού λιμναίου οικισμού που χρονολογείται κάπου ανάμεσα στο 6000 και 4000 π.Χ. Ρίξαμε μια ματιά, σιγουρευτήκαμε ότι έιμαστε μόνοι και αρχίσαμε τις παλαβομάρες. Μπαινοβγαίναμε στις καλύβες, γρυλίζαμε, κυνηγίομασταν με ρόπαλα και άλλα τέτοια ωραία. Γίναμε για λίγο πρωτόγονοι και γελάσαμε πάρα πολύ!  Βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες απο τις οποίες κάποιες ήταν αρκετά ντροπιαστικές, αλλά κάποιες απο αυτές μπόρεσα να τις χρησιμοποιήσω....ο Λουκάς δεν με άφησε να βάλω τις δικές του, δεν θέλει να τις βρούν οι παπαράτσι του διαδυκτίου και να του βλάψουν την καρίερα!!!

  A moment that made you smile ! Thats the theme of the November chalenge at  Scrapbookers in Greece, a really nice idea! This is my layout based on the sketch , for which I choose to put the photos from a trip to Kastoria, a town of west Macedonia. There by the lake we found the representation of a neolithic village estimated to exist at that same spot somewhere between 6000 - 4000 bC. We had a great time trying to immitate the way of life of these prehistoric people!

Χρησιμοποίησα ένα απλό κανσον για βάση το οποίο σφράγισα με κανα 2 σφραγίδες και ότι άλλο είχα μέσα στο σπίτι.



Προσπάθησα να μεταφέρω τα χρώματα που επικρατούσαν στο τοπίο επιλέγοντας να αντίστοιχα μελάνια και mists.




Ένα κομματάκι μπάλσα και πυρογράφος για τον τίτλο, texture paste και gesso για τις κουκίδες και τις γωνίες της φωτογραφίας.

Το σκετσάκι  -  the sketch




14 σχόλια:

  1. Πωπω έχω πάθει...απίθανη ιδέα ο πυρογράφος και το ξύλο για τον τίτλο. Τα χρώματα σούπερ και εσύ μια κούκλα! Σου πάει και το μαύρο μαλλί ;-) Κρίμα που δεν θαυμάσαμε το Λουκά...σας φαντάζομαι όμως και γελάω κι εγώ χαχαχα Ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή συμμετοχή! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήσουν λίγο πιο ξεμαλλιασμένη, νομίζω ότι θα περνούσες για Neanderthal, το πέτυχες μια χαρά το mood :)
    Πολύ ωραία χρώματα, super το masking, ο πυρογράφος τέλειος, το gesso γύρω από τις φωτογραφίες μου αρέσει τρελά!!!
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλή όμορφη σύνθεση με εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πόση ώρα θαυμάζω αυτήν την σύνθεση...απίθανη είναι Ελένη! ο τίτλος πάνω στο ξυλαράκι φοβερός, το gesso γύρω απο τις φωτογραφίες πανέξυπνη ιδέα, τα χρώματα των λουλουδιών σου ονειρεμένα...μπράβο σου Ελένη! ένα αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Such a great layout, so many cool details on this! Love the pictures, it looks like you had a great time at the village!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, να'σαι καλά, με έκανες και γέλασα! Πραγματικά πολύ ωραία ανάμνηση για layout!!!! Καθόμουν και χάζευα τόση ώρα τις λεπτομέρειες... Φοβερή ιδέα ο πυρογράφος στην μπάλσα, και πολύ πετυχημένο το πώς έφερες τα χρώματα των φωτογραφιών στην σύνθεση... Καταπληκτική σύνθεση!
    Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια σύνθεση που σίγουρα σε κάνει να γελάς!!!! Φοβερές οι φωτογραφίες τρελαίνομαι για ανθρώπους δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν <3 και να τσαλακωθούν! Τέλειες λεπτομέρειες και εγώ για το ξυλάκι με το πυρογράφο θα σου γράψω που απορούσα πάντα τι κάνει αυτός ο πυρογράφος και τώρα μετανοιώνω οικτρά που κάποτε που τον βρήκα προσφορά η χαζή δεν τον πήρα!!!! Σε ευχαριστούμε που έπαιξες μαζί μας στο SiG :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. WOWWWWW!Καταρχάς οι φωτογραφίες είναι φοβερές!!!!ΦΟΒΕΡΕΣ!!
    Όπως και το όλο στήσιμο της σελίδας σου!Πολύ εντυπωσιακή με φοβερές λεπτομέρειες!Φοβερή δουλειά!Σε ευχαριστούμε πολύ που έπαιξες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι φανταστική!!!!καλή επιτυχία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανη ιδέα για ΛΟ. Να σου εκμυστηρευτώ ότι όταν είχαμε πάει κι εμείς εκεί, τέτοια κάναμε. Αλλά δεν πήραμε ούτε μια φωτογραφία! Η λεπτομέρεια με το κομματάκι balsa είναι όλα τα λεφτά!Ευχαριστούμε που έπαιξες μαζί μας στο scrapGreece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απίστευτη σύνθεση!!! Πολύ εντυπωσιακή!!!! Φοβερό στήσιμο και χρώματα!!! Και με πολύ χιούμορ!!!
    Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοβερή ιστορία... και φοβερό το ΛΟ!!!
    Μετέφερες απόλυτο το πνεύμα του παιχνιδιού και τις εποχής!!!
    έχεις ΄δεσει απίστευτα και τα embellishments που χρησιμοποίησες και λατρεύω τον τρόπο που τα χρωμάτισες!!
    Ελένη ΜπράβΟ!!! σε ευχαριστώ πολύ που έπαιξες μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your kind comments make my day! Thank you!